Serviciu clienți
+40 31 630 8768
(Lu-Jo, 9-17)
info@bontis.ro

Sfaturi 4. 1. 2022

Cum să alegeți îmbrăcămintea de lucru potrivită?

Fie că sunteți un maistru de-al casei sau un muncitor profesionist care lucrează într-o operațiune solicitantă, veți aprecia haine de lucru de calitate, care vă vor garanta confortul și sănătate la locul de muncă. Dar cum să cunoaștiți diferitele tipuri ale hainelor de lucru și cum să alegeți pe cele potrivite?

 

A avea haine de lucru asta nu mai înseamnă să purtați salopete rupte și geci fără formă. Pe măsură ce tendințele și materialele se dezvoltă, de asemenea se dezvoltă și oportunitățile și calitatea hainelor de lucru.

Cum să alegeți haine de lucru?

Haine de lucruAstăzi, veți găsi o gamă largă de tipuri ale diferitelor haine de lucru, și astfel aveți posibilitatea de a alege exact pe cele de care aveți nevoie pentru natura muncii dvs., și cele care vi se potrivesc.

Pe lângă clasificarea de bază între cea feminină și masculină, care se reflectă atât în croială, cât și în culoare, ar trebui să luați totuși în considerare mai întâi domeniul de lucru în care alegeți hainele. Mai exact, dacă veți lucra în interiorul clădirii sau în aer liber. În domeniul de aer liber, hainele de lucru potrivite vă vor ajuta să faceți față și condițiilor de vreme nefavorabile.

Alți factori sunt, desigur și natura muncii. Nu ar trebui să neglijați nici mărimea potrivită a hainelor.

Cum să alegeți mărimea potrivită?

Atunci când alegeți hainele de lucru, este foarte important să alegeți mărimea potrivită, astfel încât hainele să vi se potrivească bine și să fie cât mai confortabile. Fiindcă fiecare producător realizează haine în dimensiuni ușor diferite, este necesar să vă măsurați cu atenție și apoi să alegeți dimensiunea în funcție de tabelul cu mărimi ale producătorului concret. Fiți atenți la ce valori se află în tabel. Unii producători precizează dimensiunile pentru circumferința corpului, alții dimensiunile produsului. Atunci când alegeți o mărime, luați în considerare și dacă veți lucra într-un mediu care necesită multă libertate de mișcare. În acest caz, alegeți o dimensiune mai mare. Dimpotrivă, în operațiuni în care lucrați cu electricitate sau cu flăcări deschise, preferați îmbrăcămintea mai strâmtă.

Cât de importantă este croiala hainelor?

Facem deosebire între croiala masculină și cea feminină, croiala feminină este mai îngustă și se adaptă siluetei feminine. În continuare puteți alege dintre diferite croieli de pantaloni pentru diferite tipuri de siluete. Puteți alege de la o croială clasică dreaptă cu talie înaltă și pantaloni drepți, printr-o croială cu talia ușor coborată până la o versiune slim, unde talia este joasă, iar pantalonii sunt conici.

Din ce materiale sunt realizate hainele de lucru?

Bluze de lucruMaterialul din care sunt realizate hainele determină posibilitățile, durabilitatea și utilizarea acestora. Prin urmare este indicat să folosiți haine speciale de lucru pentru muncă, și nu doar pantaloni de trening și un tricou.

Salopetele clasice sunt realizate din bumbac 100%, care este stabil, respirabil și absoarbe bine transpirația. Pe piață veți găsi și haine de lucru din materiale moderne, speciale care sunt adesea o combinație de mai multe țesături. Ca exemplu, putem aminti materiale elastice inovatoare, care sunt adesea amestecuri din bumbac, poliester și fibre elastice. Poliesterul garantează o rezistență mai mare, o formă stabilă și rezistență la murdărie. Fibra elastică mărește flexibilitatea materialului, prelungirea si întinderea materialului și revine la starea inițială datorită formei de memorie. Ca un alt exemplu, putem aminti materialul special certificat CORDURA, care este folosit pentru consolidarea părților puternic solicitate ale hainelor de lucru.

Pentru condiții specifice, există o categorie separată ale hainelor de lucru, care au un tratament special. Printre acestea putem include, salopete neinflamabile pentru sudoriprotecție anti-tăietură pentru cei care lucrează cu fierăstrău și altă îmbrăcăminte pentru profesii specifice.

Ce fel de haine să alegeți în funcție de vreme, adică dacă aveți nevoie de haine pentru exterior?

 Îmbrăcăminte reflectorizantăDacă lucrați pe o vreme nefavorabilă sau în condiții de vizibilitate redusă și doriți să vă simțiți în siguranță, alegeți haine din gama de îmbrăcăminte de avertizare și reflectorizante. Datorită dungilor reflectorizante și accesoriilor, veți fi mereu vizibili la locul de muncă. Daca locul dvs., de muncă nu necesită în mod direct îmbrăcăminte reflectorizantă, dar totuși doriți să fiți bine de recunoscut din motive de siguranță, hainele de lucru cu elemente reflectorizante mici și accesorii vor fi suficiente.

Iarna, alegeți salopete termoizolante care au căptușeală, o căptușeală din flanel sau fleece. În zilele de caniculă, alegeți haine din materiale ușoare, pantaloni scurți sau pantaloni ¾, trei sferturi.

 

Cum puteți afla dacă aceste haine de lucru sunt de calitate?

Hainele de lucru de calitate puteți recunoaște conform Declarației de Conformitate, pe care conform legii trebuie să fie pusă la dispoziție de fiecare producător al hainelor de lucru certificate.

Ce ar trebui să doriți mai mult de la hainele de lucru?

Cum să alegeți îmbrăcămintea de lucru potrivită?Practicitatea este importantă la hainele de lucru. Hainele de lucru moderne oferă în ziua de azi o mulțime de gadgeturi practice. Putem include aici și o serie de buzunare și catarame multifuncționale, în care puteți introduce un stilou, puteți pune un metru de măsurat, un ciocan și alte unelte necesare în timp ce lucrați. Veți aprecia manșetele flexibile de la mâneci, posibilitatea de ventilație la sub braț și la spate sau mânecile detașabile. Dacă profesia dvs., necesită multă muncă în poziția de stat în genunchi, alegeți-vă pantaloni care au opțiunea de a introduce genunchiere de protecție, care vor face ca munca să fie mai confortabilă și de mai sigură.

Este posibil să vă gândiți la tendințele modei atunci când alegeți hainele de lucru?

De mult timp numai este adevărat faptul că, hainele de lucru sunt în principal practice și prin urmare nu trebuie să fie interesante din punct de vedere vizual. Având în vedere faptul că, producătorii oferă o colecție largă de serii individuale, este posibilă combinarea adecvată a hainelor de lucru. Într-o colecție veți găsi de exemplu, salopete cu pieptar într-o lungime clasică, prelungită sau scurtată, salopete până în talie, bluză de lucru, pantaloni scurți de lucru și salopete izolate. Colecția poate fi completată și cu un combinezon de lucru, vestă sau jachetă de iarnă de lucru. Întreaga gamă este întotdeauna asortată într-un design de aceleași culori.

 

Hainele moderne de lucru în ziua de azi, nu numai că îndeplinesc cerințe ridicate privind funcționalitatea, practicitatea și siguranța, dar sunt și de design și oferă confort maxim la purtare.


Vă place articolul?
Distribuie-l cu prietenii tăi

Rubrica

Cum să te îmbraci? Sfaturi



Autorul articolului
Magda Trefílková


Comentarii

Până acum nicio părere


Scrieți comentariu





Articolele, care vă pot interesa 9

Cum lungești durata de viață a hainelor tale?

Cum lungești durata de viață a hainelor tale?

Ți se întâmplă ca hainele noi să nu reziste mult timp? Își pierd culoarea, intră la apă, se întind sau se uzează în alt…

Citește mai multe

Cum cureți petele de roșii

Cum cureți petele de roșii

Roșiile sunt una dintre cele mai populare legume. Vara sunt dulci, parfumate și răcoritoare. Sunt minunate în salate,…

Citește mai multe

Spălat ecologic? Simplu, eficient și blând cu pielea ta

Spălat ecologic? Simplu, eficient și blând cu pielea ta

Poate că v-ați săturat să auziți de detergenți ecologici, dar nu ai avut încă curajul să încerci vreunul. Poate te…

Citește mai multe

Cum să combini culorile hainelor: ghid cromatic

Cum să combini culorile hainelor: ghid cromatic

Iubești să te îmbraci colorat, dar nu ești sigur cum să asortezi piesele pe culori? Avem scris un ghid simplu despre…

Citește mai multe

Cum ne îmbrăcăm când plouă?

Cum ne îmbrăcăm când plouă?

Afară plouă dar tu tot ai de umblat prin ploaie? Ți-e frică că te prinde ploaia și vei merge fleașcă tot drumul?…

Citește mai multe

Cum se poartă fesul?

Cum se poartă fesul?

Fesul este accesoriul tău preferat? Sau dimpotrivă, simți că niciunul nu îți vine bine? Ar putea fi doar o potrivire…

Citește mai multe

Cum te îmbraci în drumeții și natură?

Cum te îmbraci în drumeții și natură?

Pentru plimbări prin natură și drumeții în confort, ai nevoie de haine și încălțăminte de calitate; nu lăsa vremea rea…

Citește mai multe

Îmbrăcăminte fitness pentru sală

Îmbrăcăminte fitness pentru sală

Făcând mișcare, facem ceva pentru sănătatea noastră și, datorită endorfinelor eliberate, și pentru mintea noastră. Ne…

Citește mai multe

Privire de ansamblu a celor mai cunoscute certificate textile

Privire de ansamblu a celor mai cunoscute certificate textile

Sunteți familiarizați cu diferitele certificate, pe care le puteți găsi pe îmbrăcăminte și produse textile? Dacă nu, v…

Citește mai multe