Serviciu clienți
+40 31 630 8768
(luni-vineri, 9-17:00)
0 0,00 lei
cu TVA

Consiliere 26. 7. 2019

Cum se curăță mașina de spălat

Spălați regulat, folosiți detergenți de calitate și balsam de rufe, dar hainele voastre nici așa nu miros ? Problema poate fi și acolo, că ați neglijat să curățați mașina de spălat. Deși este important să o curățați constant, totul poate fi reparat chiar dacă nu v-ați ocupat de întreținerea acesteia de ceva timp. În acest articol veți învăța cum să curățați mașina de spălat de toate murdăriile.


  1. Mașină de spălatÎnfundarea mașinii de spălat
  2. Ce părți ale mașinii de spălat se curăță
  3. Cu ce să curățați mașina de spălat
  4. Curățare ieftină cu oțet și bicarbonat de sodiu

În mașina de spălat curățăm toate rufele murdare. Și ce dacă rufele numai miros a curat ca înainte ? Problema constă foarte probabil în faptul că rufele le-ați spălat des, dar nu și mașina de spălat.

Cauzele mărdăririi mașinii de spălat?

Nici mașina de spălat nu se autocurăță. Multe impurități se depun în ea - păr, grăsimi, pietricele mici sau reziduuri de la detergenți. Pe acestea foarte des se formează mucegai și sunt un loc ideal pentru înmulțirea bacteriilor. Combinarea acestor două tipuri de factori cauzează miros neplăcut ce iese din mașina de spălat și în cazul unui timp mai îndelungat fără curățare și din rufele voastre curate.

Ce părți trebuie curățate?

Filtru

Filtrul protejează mașina de spălat împotriva deteriorării prin faptul că reține particulele mai mari sau mai mici. Înfundarea acestuia poate compromite mașina de spălat pe termen lung. Prin urmare nu uitați să curățați filtrul. Ajunge doar să-l scoateți, să îndepărtați impuritățile și să-l clătiți sub un jet de apă caldă.

Cât de des se curăță: Filtrul ar trebui să-l curățați măcar de 2x pe an.

Sertar detergenți și locul sub acesta

Din când în când ar trebui să curățați locul de sub sertarul pentru detergenți și sertarul în sine. Este suficient doar să scoateți sertarul și rămășițele de la detergent de rufe și depunerile să le curățați cu un burete. În locuri greu accesibile o să vă ajute să ajungeți cu o periuță de dinți mai veche.

Cât de des se curăță: Cel mai indicat ar fi să clătiți sertarul după fiecare spălare și să-l curățați temeinic măcar 1 x pe lună.

Tamburul mașinii de spălat

Nu putem vedea sub tamburul mașinii de spălat, dar asta nu înseamnă, că este curat. Se așează sub el calcarul și multe alte impurități. Curățarea tamburului este importantă, pentru ca mașina de spălat în timpul spălării să nu se deterioreze iar hainele să fie mereu curate și proaspete. Pentru curățarea tamburul se fabrică diverși detergenți și fiecare are întotdeauna instrucțiuni despre cum să lucrați cu acesta.

Cât de des se curăță: Tamburul recomandăm să-l curățați măcar odată la 3 luni.

Cauciucul de etanșare

Pe cauciucul de atanșare lângă ușa mașinii de spălat după fiecare spălare se depun o mulțime de impurități.

Cât de des se curăță: Ideal ar fi ca după fiecare spălare, manual să îndepărtați aceste impurități și cauciucul să-l ștergeți cu o cârpă uscată.

Sugestie: După spălare, lăsați mașina de spălat să se aerisească bine. Lăsați ușa și sertarul pentru detergenți deschise. Împiedicați astfel formarea mucegaiului într-un mediu umed.

Cum se curăță mașina de spălat?

Pe piață găsiți o mulțime de produse chimice pentru o curățare de calitate a mașinii de spălat. Aveți la dispoziție detergenți lichizi, tablete de curățare cu efect oxidant, detergent pulbere pentru îndepărtarea calcarului sau „plicuri“ îndepărtarea grăsimilor și a calcarului. Aceste produse sunt destinate direct pentru o curățare delicată și totuși completă a mașinii de spălat. În timpul utilizării acestor produse urmați instrucțiunile scrise pe ambalaj.

Cum se curăță mașina de spălat cu oțet și bicarbonat de sodiu?

Unele gospodine sunt foarte încăntate de acest sfat băbesc privitor la curățarea mașinii de spălat. Nu folosesc substanțe chimice speciale, doar bicarbonatul de sodiu și oțetul. Dar trebuie să vă avertizăm, pentru că anumiți producători de mașini de spălat, dar și unele gospodine au experiențe în cea ce privește deteriorarea mașinii de spălat tocmai datorită acestei metode de curățare. Deci nu vă putem recomanda cu toată inima această metodă, dar dacă sunteți curioși, aici sunt instrucțiunile:

  1. În compatimentul pentru detergenți puneți jumătate de cană de bicarbonat.
  2. Compartimentul pentru balsam îl umpleți cu oțet.
  3. Alte 2 căni de oțet le introduceți direct în tamburul mașinii de spălat.
  4. Setați cel mai lung ciclu și cea mai ridicată temperatură.
  5. Opriți ciclul de spălare înainte de clătire și lăsați apa să acționeze peste noapte.
  6. Porniți din nou mașina de spălat și lăsați ciclul să se încheie.

Dacă nu ați curățat mașina de spălat de câțiva ani, repetați ciclul încă odată. De data asta fără bicarbonat de sodiu, o să vă ajungă numai oțetul turnat în tambur și ciclul de spălat nici numai e nevoie să fie oprit.

Prevenția este mereu mai bună decât găsirea ulterioară a soluțiilor. Preveniți formarea calcarul utilizând dedurizante. Dozați detergenții conform instrucțiunilor și nu folosiți mai mult decât este necesar. Cel puțin o dată pe lună spălați o tură de rufe la cel puțin 60°C iar după fiecare spălare lăsați mașina de spălat să se usuce bine.


Vă place articolul?
Distribuie-l cu prietenii tăi

Rubrica

ConsiliereAutorul articolului
Monika Hloušková
Autorul articolului
Monika Hloušková

M-am alăturat de societatea Bontis în anul 2017. În primul rând, am început să lucrez în cadrul suportului pentru clienți și totodată am gestionat comenzile. Totuși, treptat, m-am implicat din ce în ce mai mult în scrierea articolelor de blog și gestionarea produselor. Așa că, în cele din urmă, am părăsit asistența pentru clienți și acum sunt pe deplin dedicată managementului de produse și marketing.Comentarii

Până acum nicio părere


Scrieți comentariu

Articolele, care vă pot interesa 6

Cum îndepărtăm grăsimea de pe haine?

Cum îndepărtăm grăsimea de pe haine?

Fiecare dintre noi am pățit-o. E de ajuns doar un pic de neatenție și pe tricoul vostru preferat poate apărea o pată…

Citește mai multe

Cum spălăm încălțămintea în mașina de spălat

Cum spălăm încălțămintea în mașina de spălat

Este necesar doar un pas neatent și adidașii voștrii albi strălucitori sunt plini de noroi. Cu toții știm asta. Citiți…

Citește mai multe

Ce semnificație au simbolurile de pe etichetele hainelor?

Ce semnificație au simbolurile de pe etichetele hainelor?

Gospodine cu experiență știu deja cum să spele sau să calce doar privind la o bluză sau la o cămașă. Chiar și așa,…

Citește mai multe

Cum scapi de petele de rășină de pe textile

Cum scapi de petele de rășină de pe textile

Rășina de brad, are un miros frumos, dar ca suvenir din pădure pe haine nu ne dorim să o aducem. Cum putem scăpa ușor…

Citește mai multe