Serviciu clienți
+40 31 630 8768
(Lu-Jo, 9-17)
info@bontis.ro
Pentru această achiziție, obțineți
TRANSPORT GRATUIT

Sfaturi 4. 9. 2018

Cum să spălați rufele colorate

Barevné prádlo

Poate tocmai ați devenit independent de părinții, aveți locuință proprie și, de asemenea, prima dvs. mașină de spălat. Acum stați lângă ea cu o grămadă de rufe și nu aveți idee cum să le spălați. Am scris pentru dvs. 7 pași de bază pentru spălarea rufelor colorate, cu care spălarea rufelor va fi o joacă pentru absolut toată lumea.


Întregul proces de spălare a rufelor colorate putem rezuma în acești 7 pași:

  1. Sortarea rufelor
  2. Alegerea detergentului de spălat
  3. Dozarea detergentului de spălat
  4. Balsam de rufe
  5. Alegerea programului de spălare
  6. Umplerea mașinii de spălat
  7. Uscare

 

1. Sortarea rufelor

Înainte de a pune rufele în mașina de spălat, trebuie să le sortați după culoare. În mod ideal, ar trebui să le împărțiți în cel puțin trei grămezi - îmbrăcăminte închisă la culoare, albă și colorată. Dacă unele culori din garderoba dvs. se repetă, puteți crea mai multe grămezi. De exemplu, puteți avea rufe închise la culoare, albe, albastre, roșii și alte.

Sortarea hainelor după culoare este importantă, dar nu este singurul lucru pe care trebuie să-l faceți. Este important să verificați materialele individuale. Bluza de mătase spălăm diferit față de cearșafurile de bumbac. Puteți combina materiale similare, dar spălați separat țesăturile delicate, cum ar fi lenjeria intimă care se spală la alt program de spălare.

Atunci când sortați rufele, ar trebui să vă uitați nu numai la culoare, ci și la etichetele cusute cu simbolurile de spălare. Când spălați rufele pentru prima dată, va trebui să verificați bucată cu bucată, dar nu vă faceți griji. Nu va dura mult timp și o să țineți minte ce piesă din garderoba dvs. se spală la 30°C și care poate fi spălată la 60°C.

Citiți articolul nostru Ce înseamnă simbolurile pe haine și descărcați de asemenea, indiciu cu cele mai frecvente simboluri pe care le veți găsi pe haine. Imprimați-le și agățați-le de exemplu deasupra mașinii de spălat. Vă vor simplifica lucrul și nu va trebui să vă gândiți la ce înseamnă fiecare simbol.

 

2. Alegerea detergentului de spălat

Dacă urmează să spălați rufele colorate diferite, utilizați detergentul de spălat pentru rufe colorate. În drogherii veți găsi un număr mare de detergenți și de obicei le veți recunoaște prin faptul că pe ambalaj inscripția “color”.

Depinde doar de dvs. dacă vă alegeți detergentul de spălat pulbere, lichid, sau, de exemplu, capsule de spălat. Nu există nicio diferență în ele, dar fiecăruia convine altceva. Cu timpul veți descoperi singuri că preferați mai multe capsule gel, detergent lichid se dizolvă mai bine la temperaturi mai scăzute sau rufele albe albește perfect detergentul pulbere.

Dacă nu sunteți sigur, cumpărați-vă mai întâi ambalaj mai mic, încercați-l și în caz de nevoie înlocuiți-l cu altul.

 

3. Dozarea detergentului de spălat

Majoritatea detergenților de spălat sunt concentrate, așa că nu este necesar să umpleți complet dozatorul pentru detergent din mașina de spălat. Citiți-vă instrucțiunile de dozare a detergentului de spălat, care se află pe ambalaj. Dar, în timp, probabil veți afla singur ce cantitate de detergent de spălat aveți nevoie.

Când dozați detergentul pulbere, țineți cont de cât de mult este plină mașina dvs. de spălat. Dacă spălați doar câteva bucăți, nu dați aceeași doză de detergent de spălat ca în mașină de spălat plină.

 

4. Balsam de rufe

Scopul balsamului de rufe nu este doar de a mirosi plăcut rufele, ci și de a le înmuia și, de exemplu, puloverele și hainele de lână le scapă de încărcătura antistatică.

Dacă utilizați balsamul de rufe depinde doar de dvs. Unii oameni susțin că detergentul de spălat miroase de la sine, așa că nu este nevoie să folosim balsam. Al doilea grup de persoane nu știu să-și imagineze spălarea rufelor fără balsamul de rufe.

Nu este nimic mai ușor decât să încercați să spălați o dată rufele cu balsamul de rufe și o dată fără el.

Rețineți, totuși, că balsamul de rufe nu poate fi folosit pe anumite haine. De obicei este vorba de îmbrăcămintea pentru exterior, jachete și alte lucruri care sunt protejate de strat impermeabil și balsamul le-ar putea deteriora ireversibil. De asemenea, balsamul de rufe nu se folosește de obicei pentru spălarea prosoapele - citiți instrucțiunile noastre despre cum să spălați prosoapele pentru a le păstra moi și parfumate.

 

5. Alegerea programului de spălare

Dacă tocmai ați sărit peste recomandarea din primul pas - Sortarea rufelor - că ar trebui să citiți etichetele cusute de pe piesele individuale, acum va trebui să faceți acest lucru.

Programul de spălare ar trebui să alegeți în funcție de materialele hainelor. Pe mașina de spălat veți găsi multe simboluri pentru fiecare material. Dacă nu sunteți sigur ce înseamnă fiecare simbol, citiți-vă instrucțiunile pentru mașina dvs. de spălat, cu siguranță acolo veți găsi răspunsuri.

Cel mai des folosit program de spălare este bumbacul sau materialele sintetice. Cu toate acestea, mai trebuie să setați temperatura. Și aici veți găsi informații utile de pe etichetele de îmbrăcăminte, care indică întotdeauna temperatura de spălare recomandată.

Mașinile de spălat moderne pot face față murdăriei normale chiar și la temperaturi mai scăzute. Pentru tricouri, cămăși și alte rufe colorate, este de obicei suficient programul de spălare cu temperatură de 30°C. Acest lucru va păstra culoarea originală a rufelor pentru mai mult timp și în plus veți economisi energie.

Lenjeria de pat sau batistele merită temperaturi mai ridicate, care îndepartează cu siguranță toate bacteriile. În astfel de cazuri, alegeți temperaturi de spălare în jur de 60°C.

Pentru lenjeria delicată, alegeți în mod ideal programul de spălare manual, sau program pentru rufe delicate și temperaturi mai scăzute care să nu deterioreze materialele delicate.

 

6. Umplerea mașinii de spălat

Fiecare mașină de spălat are tambur de spălat de dimensiuni diferite. De obicei, cantitatea de rufe este indicată în kilogram, dar presupunem că nu veți dori să cântăriți rufele înainte de spălare.

Nu încercați să îndesați mai multe haine în mașina de spălat decât este indicat. Nu numai că deteriorați mașina de spălat, dar rufele dvs. nu vor fi spălate bine.

În general, mașina de spălat umplută optim este în momentul în care între rufe și tambur va intra palma dvs. la înălțime.

Rufele astfel au suficient spațiu, nu vor fi prea șifonate și vor fi mai ușor de călcat.

Atenție și la caz contrar - dacă nu umpleți suficient mașina de spălat, veți consuma prea multă energie în mod inutil.

Mașinile de spălat inteligente moderne reglează lungimea spălării în funcție de greutatea rufelor pe care le puneți la spălat. În acest caz, trebuie luată în considerare și cantitatea de detergent. La program scurt de spălare, o cantitate mare de detergent sa-r putea să nu se dizolve.

 

7. Uscare

Când în sfârșit ați reușit să îndepliniți toate punctele anterioare și rufele ați spălat cu succes, este timpul să le uscați.

Dacă aveți uscător de rufe automat, verificați din nou etichetele cusute. Unele haine nu sunt potrivite pentru uscare automată și pot fi deteriorate.

O modalitate mai ecologică este să uscați rufele pe șnur sau pe uscător clasic de podea. Daca aveți posibilitatea să uscați rufele afară, acestea vor mirosi frumos si bucățile albe în plus soarele va albi și mai mult.

Atenție însă la piesele de îmbrăcăminte colorate, pe care razele directe ale soarelui le-ar putea reduce culoarea.

Puloverele și hainele de lână nu se recomandă să le agățați pentru a se usucă, deoarece ar putea fi atârnate și ar putea ca niciodată să nu-și recapete forma inițială. Piesele de lână uscați în poziție orizontală, de exemplu pe calorifer.

Și dacă nu reușiți să spălați rufele colorate după placul dvs, s-au decolorat, deteriorat, este timpul să vă cumpărați ceva nou. În e-shop-ul nostru veți găsi o cantitate inepuizabilă de haine colorate :) Veți găsi la noi tricouri ieftine - o selecție largă de culori și tricouri fără imprimare - 50.000 de bucăți în stoc. Puteți cumpăra haine pentru copii ieftin.


Vă place articolul?
Distribuie-l cu prietenii tăi

Rubrica

Sfaturi



Autorul articolului
Monika Bečková Hloušková


Comentarii

Până acum nicio părere


Scrieți comentariu





Articolele, care vă pot interesa 9

Cum lungești durata de viață a hainelor tale?

Cum lungești durata de viață a hainelor tale?

Ți se întâmplă ca hainele noi să nu reziste mult timp? Își pierd culoarea, intră la apă, se întind sau se uzează în alt…

Citește mai multe

Cum cureți petele de roșii

Cum cureți petele de roșii

Roșiile sunt una dintre cele mai populare legume. Vara sunt dulci, parfumate și răcoritoare. Sunt minunate în salate,…

Citește mai multe

Spălat ecologic? Simplu, eficient și blând cu pielea ta

Spălat ecologic? Simplu, eficient și blând cu pielea ta

Poate că v-ați săturat să auziți de detergenți ecologici, dar nu ai avut încă curajul să încerci vreunul. Poate te…

Citește mai multe

Cum să combini culorile hainelor: ghid cromatic

Cum să combini culorile hainelor: ghid cromatic

Iubești să te îmbraci colorat, dar nu ești sigur cum să asortezi piesele pe culori? Avem scris un ghid simplu despre…

Citește mai multe

Cum ne îmbrăcăm când plouă?

Cum ne îmbrăcăm când plouă?

Afară plouă dar tu tot ai de umblat prin ploaie? Ți-e frică că te prinde ploaia și vei merge fleașcă tot drumul?…

Citește mai multe

Cum se poartă fesul?

Cum se poartă fesul?

Fesul este accesoriul tău preferat? Sau dimpotrivă, simți că niciunul nu îți vine bine? Ar putea fi doar o potrivire…

Citește mai multe

Cum te îmbraci în drumeții și natură?

Cum te îmbraci în drumeții și natură?

Pentru plimbări prin natură și drumeții în confort, ai nevoie de haine și încălțăminte de calitate; nu lăsa vremea rea…

Citește mai multe

Îmbrăcăminte fitness pentru sală

Îmbrăcăminte fitness pentru sală

Făcând mișcare, facem ceva pentru sănătatea noastră și, datorită endorfinelor eliberate, și pentru mintea noastră. Ne…

Citește mai multe

Privire de ansamblu a celor mai cunoscute certificate textile

Privire de ansamblu a celor mai cunoscute certificate textile

Sunteți familiarizați cu diferitele certificate, pe care le puteți găsi pe îmbrăcăminte și produse textile? Dacă nu, v…

Citește mai multe