Serviciu clienți
+40 31 630 8768
(luni-vineri, 9-17:00)
0 0,00 lei
cu TVA

Consiliere 20. 6. 2018

Cum să eliminați petele îmbibate adânc

Jak odstranit zaprané skvrnyPete îmbibate adânc în rufe. Probabil că ni s-a întâmplat tuturor vreodată. Nu contează dacă ați spălat haine cu o pată îmbibată adânc pe care aţi crezut că mașina de spălat rufe o s-o spele, sau ați pus din greșeală o bucată de haină colorată la rufele albe. Vă vom sfătui cum să faceți ca hainele dvs., să arate din nou ca și noi.


 1. Pete îmbibate adânc de pe haine
  1. Săpun biliar
  2. Tabletă pentru mașina de spălat vase
  3. Detergent de haine
  4. Benzină tehnică sau detergent de vase
  5. Eliminator de pete
 2. Pete de rufe îmbibate adânc cu o altă culoare
  1. Bicarbonat de sodiu
  2. Praf de copt
  3. Fierbere
  4. Decolorant pentru rufe colorate din greșeală
 3. Lenjerie îngălbenită
 

Pete îmbibate adânc în haine

Sfat de tipul - încercați să îndepărtați pata cât mai repede posibil imediat după ce a apărut pe haină - nu se aplică aici. Tocmai ați scos haina preferată din mașina de spălat și în loc ca pata să fi dispărut, tot o mai vedeți acolo. Nu trebuie să aruncați hainele imediat. Mai sunt câteva proceduri pe care le puteți încerca.

 

Săpun biliar

Cu siguranță nu ar trebui să vă lipsească acest ajutor de acasă. Săpunul biliar ajută la îndepărtarea majorității petelor, chiar și a celor care sunt uscate sau îmbibate adânc. Pe pata îmbibată adânc aplicați săpun biliar și spălați în mâini. Va trebui să folosiți mai multă forță sau o perie mai moale. Pata a pătruns adânc în material în timpul spălării. Lăsați haina să se usuce și verificați dacă pata a dispărut. Dacă nu, repetați întreaga procedură. Dacă a dispărut, spălați haina într-o mașină de spălat obișnuită.

 

Tablete pentru mașina de spălat vase

Dacă aveți acasă o mașină de spălat vase, tabletele pentru spălat vă vor ajuta și la pete. Conțin mulți degresanți și soluții pentru îndepărtarea alimentelor uscate. Introduceți tableta pentru vase în tamburul de spălat și alegeți programul clasic de spălare. Dacă spălați rufe colorate, testați înainte dacă tableta nu schimbă culoarea.

 

Detergent

Da, exact detergentul de spălat cu care ați spălat inițial piesa de îmbrăcăminte. De data aceasta însă, înmuiați pata îmbibată adânc și adăugați detergentul de spălat. Lăsați așa să se odihnească cel puțin două zile, timp în care se va forma o crustă din detergent. Încercați să păstrați detergentul pe pată mereu umed - doar stropiți-l cu apă de mai multe ori în acest timp. Apoi spălați clasic într-o mașină de spălat automată.

 

Benzină tehnică, detergent vase

Dacă ați îmbibat adânc o pată de ulei, cel mai mult vă va ajuta benzina tehnică sau un detergent obișnuit de spălat vase. Spălați pata de ulei în benzină tehnică până când aceasta nu dispare complet.

Dacă nu aveți acasă benzină tehnică, un detergent de vase ar trebui să vă ajute în mod similar. Pur și simplu umeziți materialul, aplicați puțin detergent de vase și spălați în mâini. Apoi spălați din nou clasic într-o mașină de spălat automată.

 

Produse pentru eliminarea petelor

Dacă niciuna dintre procedurile descrise mai sus nu a funcționat, încercați să mergeți la o drogherie și cumpărați unul dintre produse pentru îndepărtarea petelor. Ajutorul ideal în acest caz este Vanish, este doar pentru sau orice alt agent de îndepărtare a petelor.

Rezumat:

Săpun biliar Aplicați săpun și frecați cu forță sau cu o perie moale
Tablete pentru mașina de spălat vase Introduceți tableta în tambur și alegeți programul clasic de spălare - aveți grijă la haine colorate
Detergent haine Înmuiați și aplicați detergent pe pată, lăsați cel puțin 2 zile și păstrați detergentul umed
Benzină tehnică, detergent de vase Pentru pete de ulei se spală până vor dispărea
Eliminator de pete Utilizați conform instrucțiunilor

Rufele îmbibate adânc cu o altă culoare

Dacă din greșeală ați pus o haină colorată în mașina de spălat la haine albe, cu siguranță nu sunteți entuziasmat de rufele colorate. Există mai multe moduri prin care rufele colorate greșit pot reveni la culoarea inițială. Nu renunțați și încercați oricare dintre următoarele proceduri.

 

Bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul de sodiu este unul dintre următoarele ajutoare, care cu siguranță nu ar trebui să vă lipsească de acasă. Dacă aţi spălat din greșeală rufele albe, adăugați o linguriță de bicarbonat de sodiu în tamburul mașinii de spălat și spălați normal.

 

Praf de copt

Dacă coaceți din când în când o prăjitură bună, cu siguranță veți găsi acasă un plic praf de copt în plus. Și el are efecte magice asupra rufelor colorate din greșeală. Turnați un plic întreg de praf de copt în tamburul mașinii de spălat și spălați rufele în mod clasic. Dacă vă este teamă că praful de copt va face spumă, adăugați puțin balsam care va împiedica acest lucru.

 

Fierbere

Astăzi, puține gospodine fierb scutece pentru bebelușii lor, dar dacă hainele dvs., albe sau colorat din greșeală și nimic altceva nu funcționează, puteți încerca acest procedeu clasic. Puneți multă apă într-o oală și aduceți în stadiul de fierbere. Apoi puneți rufele în oală și fierbeți puțin. Pentru un efect mai bun, adăugați puțin săpun de miez ras.

 

Decolorant pentru rufe colorate din greșeală

În drogherie veți găsi multe produse pentru rufe colorate din greșeală, cum ar fi Savo Perex sau altele. Vă recomandăm să le utilizați mai întâi pe rufe albe. În cazul rufelor colorate, nu numai că va îndepărta nuanța petei adânci îmbibate, ci uneori și culoarea originală.

 

Lenjerie îngălbenită

O altă problemă a lenjeriei albe este faptul că în timp se poate îngălbenii. Am scris pentru dvs., un ghid despre cum să înălbiți rufele îngălbenite, în care veți găsi multe sfaturi și trucuri interesante.

 

Ce să faceţi dacă nimic nu ajută?

Dacă nici una dintre procedurile de mai sus menţionate nu a funcționat, nu se mai poate face nimic. Pata a pătruns prea adânc în țesătură sau materialul nu răspunde la niciunul dintre produse. În acest caz, tot ce rămâne să faceți este să spuneți „este doar un material” și să daţi cu mâna peste pătată. Această piesă vestimentară va fi în continuare utilă în pădure sau în grădină. În plus, va elibera spațiu pentru haine noi în garderoba dvs. Așa că nu așteptați nimic și alegeți-vă din oferta noastră largă. De exemplu, cumpărați-vă tricouri din bumbac bio de calitate.

Produsele legate de acest produs 4

DISPONIBIL marți 25. 1. la d-voastră
19,55 lei
Detailu

DISPONIBIL marți 25. 1. la d-voastră
20,91 lei
Detailu
Cel mai vândut
Pantaloni de lucru cu salopeta CXS LUXY ROBIN

PÂNĂ ÎN 6 ZILE joi 27. 1. la d-voastră
95,23 lei
Detailu
Funcțional
Maiou sport pentru femei JN424

DISPONIBIL marți 25. 1. la d-voastră
120,68 lei
Detailu

Vă place articolul?
Distribuie-l cu prietenii tăi

Rubrica

ConsiliereAutorul articolului
Monika Bečková Hloušková


Comentarii

Până acum nicio părere


Scrieți comentariu

Articolele, care vă pot interesa 9

Cum să eliminați slime de pe haine?

Cum să eliminați slime de pe haine?

Slime este un hit printre copii de ceva vreme. Dar chiar dacă este jucăria preferată a copiilor adesea reprezintă un…

Citește mai multe

5 costume de Halloween pentru ultimul moment

5 costume de Halloween pentru ultimul moment

Mergeți la o petrecere de Halloween și nu vreți să vă cumpărați, închiriați sau să vă faceți costume costisitoare? Nici…

Citește mai multe

Vă pricepeți la stilurile de modă?

Vă pricepeți la stilurile de modă?

Stiluri de modă noi și nemuritoare. Tendințele și vremurile moderne indică modul în care ne putem îmbrăca. Unii le…

Citește mai multe

Două generații, un outfit

Două generații, un outfit

Aveți impresia că mama și fiica nu pot purta haine la fel? Vom încerca să vă convingem contrariul. Există o mulțime de…

Citește mai multe

Cum să purtați pantalonii de trening? Se poate și în ținută elegantă

Cum să purtați pantalonii de trening? Se poate și în ținută elegantă

Poate ați observat că astăzi vedem mult mai mulți oameni în pantalonii de trening pe străzi. Datorită tendinței actuale…

Citește mai multe

8 sfaturi, despre cum să purtați un tricou alb

8 sfaturi, despre cum să purtați un tricou alb

Ați observat vreodată cât de des ne umplem garderoba cu piese noi care nu ni se potrivesc deloc? În zilele noastre moda…

Citește mai multe

Cum să vă bucurați de drumeții sau de mersul pe jos pentru o imunitate mai bună

Cum să vă bucurați de drumeții sau de mersul pe jos pentru o imunitate mai bună

Vă place să faceți drumeții? Drumețiile și mersul pe jos în general sunt mișcarea noastră cea mai naturală. Nu numai că…

Citește mai multe

6 motive de ce să purtați haine din lână Merino

6 motive de ce să purtați haine din lână Merino

Vă place să petreci timpul liber în mod activ? Vă place să vă plimbați prin natură, să faceți drumeții cu familia sau…

Citește mai multe

Cum să distrați copiii în grădină? Lăsați-i să planteze, să construiască sau să vopsească

Cum să distrați copiii în grădină? Lăsați-i să planteze, să construiască sau să vopsească

Aveți acasă copii neastâmpărați și deja ați epuizat toate ideile, cum să-i distrați? Afară, există nenumărate…

Citește mai multe